6دلیل عمده خوب کار نکردن کولر آبی

1-کار نکردن پمپ آب کولر

پمپ آب کولر آبی

برای همه ما واضح است که اگر باد کولر خنک است به دلیل کار کردن پمپ آب و آبرسانی روی پوشال ها است که فضای کولر را خنک می کند و باعث خنک شدن باد کولر نیز می‌شود.

اگر پمپ آب کولر کار نکند پس هیچ و رطوبت و سرمایی در محفظه کولر ایجاد نمی شود که بتواند سرمای ایجاد شده را به فضای داخلی هدایت کند. پمپ آب کولر به دو دلیل عمده کار نمی کند یا کلا سوخته و باید تعویض شود یا نیاز به سرویس دارد که با چند قطره روغن کاری و روانکاری دوباره شروع به کار می کند. در نظر داشته باشید در صورت سوختن پمپ آب کولر آن را حتما عوض کنید و یک پمپ نو خریداری کنید چون اصلا صرفه اقتصادی ندارد که پمپ آب کولر تعمیر شود پس تا حد امکان بهتر است که پمپ آب تعویض شود که قیمت چندانی هم ندارد. در ادامه مقاله چرا کولر آبی خنک نمیکند داریم :

۲-سالم نبودن پوشال ها

پوشال کولر

پوشال ها باید هر سال به طور مداوم تعویض شوند به دلیل سیستم کلی کولر آبی و شوره پذیری پوشال ها فضای خالی بین خرده های چوبی که پوشال را تشکیل می دهند به وسیله رسوب پر می‌شوند و مانع از انتقال هوای خارج به داخل کولر می شوند. و باعث دم کردن هوای کولر میگردد و در نتیجه باعث گرم شدن باد کولر و دادن هوای باد گرم به داخل فضا می گردد.

این را در نظر داشته باشید فضای کولر مرطوب است و پوشال ها از جنس چوب هستند در صورت بیش از یکسال کار کردن پوشال ها این محل بهترین فضا برای پرورش قارچ ها و باکتری ها می شوند و باعث به وجود آمدن بیماری های تنفسی در افراد مستعد می شود پس این مورد را خیلی جدی در خاطرمان باشد که هر سال به هنگام سرویس کلی کولر آبی پوشال ها باید تعویض گردند تا از خطرات احتمالی در امان بمانیم.

۳-خراب بودن آبریزهای روی پوشال

آب پخش کن کولر آبی

یکی دیگر از مواردی که خیلی زیاد دیده می شود خراب بودن و یا گرفتگی آب پخش کن های کولر است آب پخش کن ها در کولر آبی مسئول پخش کردن آبی است که از طریق پمپ آب کولر پمپاژ شده است و قرار است روی پوشال ها بریزد.

این آب باید به صورت کاملا همگن و یکنواخت روی پوشال ها ریخته شود و همه جای پوشال را خیس کند تا بالاترین نرخ رطوبت در کولر ایجاد شود در صورت گرفتگی سوراخ های آبریز ها به دلیل رسوب گذاری این کار درست صورت نمی پذیرد و باید یا تعویض شوند یا سوراخ های گرفته شده به وسیله یک پیچ گوشتی باز شوند تا آبرسانی به بهترین نحوه ممکن صورت پذیرد و تمام پوشال ها به صورت یکنواخت خیس شوند.

۴-گرفتگی لوله های آب ریز

لوله های آبریز کولر آبی

لوله های آبریز هم یکی از مسئولین آبرسانی در کولر است لوله های آبریز به دو بخش تقسیم می شوند

  1. شلنگی که به پمپ آب و وصل شود
  2. لوله های سقفی

گاها پیش می آید که این لوله ها به دلیل رسوب گذاری آب مسدود می‌شوند. در این لحظه باید تمامی لوله ها جدا شوند و داخل آنها به طور کامل پاکسازی شوند تا تمامی آب پمپاژ شده از پمپ آب به داخل آبریز ها وارد شود.

بهتر است هر دو الی سه سال یک بار لوله های سقفی کولر آبی را تعویض کنیم چون لوله‌های سقفی از جنس پلاستیک نازک هستند و در مدت زمان پوسیده شده و فرسوده می گردند و احتمال سوراخ شدن و آبدهی به سمت

دینام کولر آبی می‌شود و باعث سوختن دینام کولر می‌شود پس این مورد را در نظر بگیرید تا موجب خسارت های بعدل نشود.

۵-متناسب نبودن کولر آبی و فضای ما

قبل از خرید کولر آبی حتماً باید فضای خود را در نظر داشته باشیم تا بهترین خرید ممکن را انجام دهیم مثلاً برای یک فضای ۱۰۰ متری نمی‌توان از یک کولر آبی ۳۵۰۰ استفاده کرد بدیهی است که هرگز خنکی لازم را نمی‌تواند برای این فضا تامین کند پس باید بهترین انتخاب را انجام دهیم.

به طور کلی کولرهای آبی برای مکان هایی با متراژ متناسب پاسخگو هستند که طبق اصول علمی و محاسباتی که ما انجام دادیم و جواب آنها را می‌گرفتیم باید خرید کولر آبی طبق پیشنهادهای زیر عمل گردد

  • برای فضاهای ۱۰ الی ۱۵ متر کولر آبی پرتابل با قدرت باد دهی ۱۹۰۰
  • برای فضاهای ۱۵ الی ۴۰ متر کولر آبی دستی با قدرت باد دهی ۲۳۰۰ تا ۲۷۰۰
  • برای فضاهای با متراژ ۴۰ الی ۶۵ متر کولرهای آبی پوشالی با قدرت باد دهی ۳۵۰۰
  • برای فضاهای با متراژ ۶۵ الی ۱۰۰ متر کولرهای آبی پوشالی با قدرت باد دهی ۵۵۰۰
  • برای فضاهایی با متراژ ۱۰۰ الی ۱۵۰ متر کولرهای آبی پوشالی با قدرت بادهی ۷۰۰۰

و برای فضاهای بزرگتر از کولرهای آبی با تعداد بیشتر باید استفاده کرد.

البته تیم تحقیق و توسعه ما در مقاله راهنمای خرید کولر آبی کامل توضیح داده است که چطور یک کولر آبی انتخاب کنیم تا بهترین نتیجه را به دست آوریم پس حتماً این مقاله را بخوانید و اطلاعات لازم را به دست آورید

جدا از این/ باید این مورد را نیز در نظر داشته باشیم که باید کولر آبی با فضای شما متناسب باشد در غیر این صورت خنکی دلچسب ندارید.

۶-گرم بودن بیش از حد هوا

دلایل خنک نکردن کولر آبی

یکی دیگر از دلایل خنک نبودن باد کولر آبی گرمای هواست معمولاً در تابستان‌ها ما مشتریان زیادی را داریم که میگویند کولر آبی همه وسایل آن درست است ولی خوب خنک نمی کند گاهی حتی پیش می آید کولر را تعویض می‌کند و یک کولر قوی تر می گذارند ولی باز هم جوابگو نمی باشد.

بله گرمای بیش از حد هوا باعث پایین آمدن راندمان کاری کولر آبی می شود به همین دلیل است که شبها کولرها باد خنک تری را تحویل می‌دهند برای مواجهه با این مشکل فقط یک راهکار علمی وجود دارد و آن هم استفاده از سایبان برای کولر آبی است با استفاده از سایه بان تقریبا شدت گرما ۴۰ تا ۳۵ درصد کمتر می‌شود و خنکی کولر ۲۰ درصد بیشتر می‌شود پس از یکی از راهکارهای اصولی استفاده از سایه بان است.

معمولاً کولرهای آبی تا دمای ۳۵ الی ۴۵ درجه سانتیگراد را پاسخگو هستند از دمای ۴۵ درجه به بالا باز بازدهی کولر آبی خیلی پایین می آید و کولر باد دهی  و خنکی قبل را ندارد پس باید از سایه بان استفاده شود.

راهکارهای دیگری هست مثل خرد کردن یخ در آب کولر که این مورد هم جوابگو هست ولی خوب مگر چقدر می توان این کار را ادامه داد پس بهتر است که یک بار برای همیشه سایه بان کولر را خریداری کرده و از آن استفاده کنیم تا مشکل پیش آمده به صورت دائمی برطرف شود و خیالمان راحت گردد.

 

دلیل اصلی خنک نکردن کولر آبی


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها